Geschiedenis

In April 1993 was het dan zover, we kregen ons eigen oefenterrein en wat voor een. Getipt door een collega africhter werden wij gewezen op het mogelijk vrijkomen van het terrein van een K.N.P.V. vereniging de Wildert geheten die al sinds 1963 bestond.

Na een bezoek aan het terrein en een kennismakingsgesprek met de voorzitter aldaar, werd besloten tegen een bepaalde vergoeding alles over te nemen inclusief de voorzitter waar we van begin af aan een goed contact mee hebben.

Met eigen middelen hebben de toen startende leden deze vergoeding bijeen gebracht.

Veelal waren de leden ( dit was een vijftal ), afkomstig van andere verenigingen dus men wist waar men voor stond. We hadden namelijk buiten het terrein nog niets .

Voor en tijdens die periode zijn we goed geholpen door collega africhters en verenigingen waaronder Dhr.K de Wit, Dhr.I.Klarenbeek en de D.V.I.N. Etten-Leur.

Middels ruil ( een oude transportfiets tegen een mouw etc.) hebben we binnen een periode van enkele maanden kans gezien alle benodigde middelen te vergaren.

Waarschijnlijk mede doordat er onder onze leden een aantal aardige pakwerkers rondliepen trok onze vereniging de nieuwsgierigheid van africhters uit de omtrek.

Dit betekende dat we al snel op ons ooit afgesproken en “heilig ” verklaarde maximaal aantal leden van 15 personen zaten.

Uiteindelijk zijn we in oktober 1993 toegevoegd aan de verenigingslijst van de N.B.G. onder de naam H.v. de Wildert. (5.16).

Inmiddels lijken we te zijn uitgegroeid tot een volwassen vereniging die tracht steeds weer succesvol deel te nemen aan de grotere evenementen.

Enkele wedstrijden waaraan HV de Wildert al met succes deelnam waren:

* Alle rassen kampioenschappen

* Individuele kampioenschappen N.B.G.

* Kampioenschappen N.V.B.H.

* Kampioenschappen N.B.C.

* Kampioenschappen D.V.I.N.

* Diverse Wereldkampioenschappen.